2011. március 6., vasárnap

Almás-diós nyalánkság




Nemrégiben felgyűlt egy csomó alma itthon. Akadt némi "sürgősen fel kell használni" tej is, így belevetettem magam a net gasztrovilágába és Portakal ağacı oldalán meg is találtam A receptet. Mivel török tudásom igen szegényes, ezért segítségül hívtam a gugli fordítóját....már rég nevettem annyit, mint az általa kidobott szövegen :)
Nagy nehezen sikerült lefordítanom gugli-magyarról magyar-magyarra a receptet és félve, ámde bátran nekiálltam a "sütésnek".
Az eredmény? Kijelenthetem, hogy tudok gugli-magyarul, mert az édesség brutááál finom lett.

Ha valaki boldog, vidám percekre vágyik, akkor látogasson el erre az oldalra és linkelje be az eredeti receptet :)))
Mindezek után pedig klikk ide és olvass alant.



Hozzávalók:
A krémhez:
• 750ml tej
• 1 tojás
• 2 evőkanál vaj
• 3 evőkanál liszt
• 1 vizespohár cukor
• 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez: apróra vágott dió, mazsola, fahéj.

Valamint:
• 4-5 db sárga alma
• porcukor
• 8-10 db háztartási keksz
• kókuszreszelék

Elkészítés:
1. Hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk őket félbe, távolítsuk el a magokat, és vájjunk beléjük egy szép üreget. Vegyünk elő egy lábast és az almákat a maghelyükkel lefelé egymás után pakolgassuk bele. Szórjuk meg egy evőkanál porcukorral. Öntsük fel vízzel és addig főzzük, amíg szépen, repedések nélkül megpuhul.

2. A vajon kívül az összes krémhez való hozzávalót összekeverjük és feltesszük főni. Folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Ezután hozzákeverjük a vajat is.

3. A tölteléket egy tálban keverjük össze, majd töltsük meg vele a főtt almákat. Miután ezzel végeztünk, mindegyik töltött almát egy keksszel zárjuk le. Vegyünk elő egy szép, mutatós nagy tálat és a kekszes oldallal lefelé helyezzük bele az almákat. Öntsük le a krémmel (a hézagokat is töltsük fel),szórjuk meg bőven kókuszreszelékkel és a hűtőben jó alaposan hűtsük ki.

Végezetül, a kedvenc gyöngyszemem a fordítótól: "Készen áll, hogy jó étvágyat!" :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése